Råläcker godis! Snuskigt goda och enkla små praliner vi verkligen njöt av under helgen .. gjort på basisen av hjärtvänliga och krämiga cashewnötter & naturligt sötande dadlar – som går suveränt bra ihop. Dränkt i mörk choklad blir det ren lycka! Får du svårt att välja mellan mandarin- eller pistaschsmak så kan du trygt köra utan också – delicious anyway! 😛
Ingredienser:
- 50 g cashewnötter, naturell
- 40 g råtorkade dadlar, ekologiska
- 10 g kokosolja, raw
- ca 1-3 ts vatten (eller mandarinjuice)
- ca 35 g rå mörk choklad (minst 70 %)
- Några droppar pistascharom
…njuuuut ordentligt av varje bit…
Så här gör jag:
Först låter jag cashewnötter och dadlar ligga i vatten några timmar. Så tar jag fram handmixaren (tycker den gör bästa jobbet på hårda ingredienser), häller vattnet av och mosar nötter, dadlar och kokossmör gott ihop. Addar om nödvändigt lite vatten (eller juice) så att konsistensen blir ok.
Blandningen får därefter stå och stelna lite i kylen en halvtimme innan jag trillar små kulor av smeten… småkulorna får återigen åka in i kylen och vänta medan jag smälter chokladbitarna försiktigt i vattenbad.
Cashewkulorna trillas därefter runt i chokladskålen med en tesked tills de är gott täcka med choklad och placeras i en bakpappersklädd burk. Så får de stå och mumma sig några timmar i kylen.
Bara några få naturliga ingredienser behövs
TIPS & TRICKS!
- Istället för mörk choklad kan man göra en blandning på smält raw kakasmör & kakaopulver sötad med t ex yakonsirap.
- OBS! Dessa godbitar är energirika (jag har medvetet inte fylt dessa med sötningsmedel!), så har du lite svårt för att begränsa dig så gör dem på en dag du tänker unna dig något extra … annars räcker det med den ena receptladdningen ovan – den ger ca 10 små praliner…
- Önskar du en något fastare konsistens går det att adda liiite kokosmjöl i smeten
- …and that’s all you need to know 😉
Det blev också gjort en laddning cashewpraliner med fäskpressad mandarinjuice i
Några flera recept med choklad:
- Himmelsk god och nyttig chokladmousse med pistasch/kokosfluff
- Lättlagad tofu- och mango pannacotta toppad med bär och mörk choklad
- Video: Cake Pops påskägg med smak av mandellikör och vanilj doppade i mörk choklad
- Gulliga Cake Pops med vitt chokladöverdrag för Alla hjärtans dag
- Recept: Chocolate Chip Cookies
:-)) Det var så äääckligt gott, att jag måste “bryta av” med
lite fiskleverolja! för att “få stopp” på det hela! :-))
LikeLike
He..he.. ja fiskleverolja gjorde nog helt klart jobbet *skratt* 😀
LikeLike
Precis hittat din blogg, verkar som mycket bra läsning! gillar blandning med träning och recept! Snyggt =)
Ha en bra dag!
LikeLike
Välkommen till bloggen Daniel!
Härligt å höra att du tycker om innehållet – hoppas du hittar ett och annat smakligt recept 🙂
Ha en finemang dag!
LikeLike
Å jösses så gott! Det vill jag verkligen testa.
Ha en härlig dag!
LikeLike
Ja det skall du göra Veronica – and enjoy!
😀
LikeLike
Mm lät riktigt gott!!!
Är imponerad av alla dina recept å påhitt 😉
Ha en bra dag!!!
LikeLike
Tack Petra – de smakar underbart gott tycker vi här hemma, något för alle dessa praliner
😀
LikeLike