Dagens nygräddade och proteinberikade bananvåfflor med smält mörk chokladVåffeltorn med “Inca-trappor”
ll
Ni är extra många som kikar på mina nyttiga våffelrecept här i bloggen idag – ja för våffeldagen it is!
Jag hoppas ni hittar något ni gillar, annars kanske den här tjocka, goa och proteinberikade bananvåffeln kan vara något att kalasa på idag? Näringsrika, matiga …och utan socker/sötningsmedel samt glutenfria och laktosfria!
ll
Snabbt, enkelt, glutenfritt, laktosfritt, nyttig …och matigt gott! What else do you need today??? Really!
ll
Jag fortsätter mitt banankorståg – och i det här våffelreceptet har jag utgått ifrån mina Proteinpannkakor med banan och kokos – men justerat lite och bl a bytt ut kokos med mandelmjöl.
OBS! Jag gör som vanligt mina våfflor i mitt belgiska våffeljärn, och vet därför inte helt hur smeten beter sig i vanliga våffeljärn, ni får testa och se helt enkelt.
ll
Mumsbiten… adda gärna en klick lätt grädde eller glass… and you’r in heaven!
ll
Ingredienser till ca 5 tjocka matiga våffelhalvor:
- 2 mogna bananer
- 2 dl mandelmjöl
- 2 ägg
- 1 dl vassle proteinpulver, naturell utan tillsatser
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- Mörk choklad (86%), smält
Kokosolja eller rapsolja att smörja järnet med
ll
I bet your kidz will love them too! 😉
Några flera våffelrecept i bloggen for all you wafflelovin’ Ladies and Gentlemen:
ll
1 Comment
Comments are closed.